18 Nisan 2014 Cuma

China Shanghai - Çin - Şangay


06 Ağustos 2014 Çin'e gidiş tarihimiz ve inanılmaz heyecanlıyız.
Bugünden itibaren serüvenin nasıl başladığını ve devam edeceğini anlatan bir yazı kaleme alacağım.

Sıklıkla yazmaya çalışacağım.

This is SHANGHAI  http://vimeo.com/63635193

Şimdilik hoşçakalın.

Doruk

2 yorum:

  1. Hepsini okudum hocam cidden zor bir işi başarmışsınız tebrik ederim umarım herşey istediğiniz gibi olur.Benim gibi TR nin halini gördükçe yurt dışına kapagı atmayı düşünenler için de ilham verici

    YanıtlaSil
  2. Tebrikler :) Öncelikle mücadelen sonra da bu yazıyı yazman karşısında hayranlık duydum. Fakat kendi yurt dışı öğretmenlik başvurumu 3 cümlede anlatabileceğimi ve bunu duyunca kafanı oraya buraya vuracağını düşünüp gülümsedim. Biliyosun öğretmenlik yapmadım okuldan sonra ama 2001'de USA'da bir tecrübe yaşadım. Bir IB okulu olmasa da bu tecrübeyi kısaca anlatmak istedim.
    Şöyle gelişti: Yaz tatili için Florida'ya arkadaşımın yanına gitmiştim 2001'de. Kendisi hali hazırda Amerikalı bir İngilizce öğretmeni. Bana éneden burda öğretmenlik işi aramıyosun?" dedi ve elimden tutup kendi stajını gerçekleştirdiği liseye götürdü beni. Daha stajyer öğretmeniğimi bile yapmamışken bir lisede mülakat fırsatı elde ettim. Bu arada sen de biliyosundur belki ama Florida Amerika'da en az para kazanılan eyaletlerden birisi ama en çok öğretmen ihtiyacı olan yerlerden birisi aynı zamanda. Fakat yine de o parayla mortgage ödeniyor, onu da gördüm. Genellikle aksanları bozuk Amerikalılar'ın yaşadıkları yerlerde senin ana diline bakmıyorlar çünkü öğrencilerin ailelerinden daha doğru İngilizce bilgisine sahibiz. Öğretmen açıkları yaz sonunda hala devam eden okullar eğer çalışma iznin varsa (ki onu da işe kabul edildiysen 1 ayda veriyorlar, süreci hızlandırmak için 1000 USD bayılmak gerek) ve bir de Amerika'daki genel öğretmenlik sınavına girmişsen sorun yok. Adam mülakattan sonra "Ok, I hire you" dedi, ben de yanlış duydum herhalde dedim. Sınıfı gösterdi. Kalbim yerinden çıkıcak gibi oldu çünkü tatile gitmiştim ve şimdi önümde bir hayat duruyordu.
    Benim yolum bu değilmiş, o yüzden vize sorununda takıldım (param yoktu işleri hızlandırmak için ve bulmaya da çalışmadım).

    Sorsaydın, git Florida'ya ben Kimberley'le seni görüştürürüm derdim :) Pek yormuşun kendini:)) Dalgamı da geçiciyim dimi?

    Size başarılar dilerim ve yakında takip edicem. Bozcaada'ya yolunuz düşerse arayın lütfen :))

    YanıtlaSil